<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=408005879692451&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Derfor bygger View sine vedlikeholdsløsninger med åpent API

02. nov 2020 skrev Ole Jørgen Aarvik dette innlegget i Industrielt vedlikehold

4 minutter lesetid

Derfor bygger View sine vedlikeholdsløsninger med åpent API

API er en stadig viktigere del av IT-systemer. I tiden fremover kan bruk av API faktisk bety forskjellen mellom å få et vinnende konkurransefortrinn som bedrift, eller å bli akterutseilt!

Men hva er egentlig API, og hvorfor må du ha skybaserte systemer for å kunne dra nytte av det?

 

Hva er API?

API står for Application Programming Interface og er enkelt forklart en fellesbetegnelse på hvordan ulike typer programvare snakker med hverandre.

For å bli ett hakk mere teknisk: Et API er et grensesnitt hvor du kan hente ut data fra ett system og integrere den dataen mot et annet system. 

For eksempel tillater View sitt API at kundene våre enkelt kan overføre data fra View til sine systemer og programmer, som f.eks. økonomisystemer, timetellere, maskinlæringssystemer eller Azure Data Factory.

 

Åpent vs. lukket API

Når vi snakker om API, snakker vi gjerne om et åpent eller lukket API. Et åpent API betyr at et selskap tillater andre å bruke utvalgte deler av deres data. 

View har en strategi om at alle løsninger skal baseres på åpne API-er. Dette er et satsningsområde for oss, fordi vårt API skal kunne dekke alle funksjonalitets- og integrasjonskrav som kommer fra kundene våre.

Les også: Vedlikeholdsstyring i skyen

 

Du må ha systemer som kan snakke med hverandre

Data er det nye gullet, eller den nye oljen, alt etter hvem du spør. Poenget er at data er VALUTA for bedrifter som skal ta mål av seg til å komme ut på den andre siden av det digitale hamskiftet med et hestehode foran konkurrentene!

For å kunne hente ut verdien av all dataen som du fanger, og bruke den strategisk til å ta gode og lønnsomme beslutninger for virksomheten, er API avgjørende. Med API kan du enkelt koble og dele viktig informasjon på tvers av systemer og enheter – mobil, IoT eller i skyen.

 

Men, det forutsetter at systemene du bruker, er skybaserte! 

Si at bedriften din har et tradisjonelt jordbasert økonomisystem, og dere skal investere i et skybasert vedlikeholdsstyringssystem. Da bør dere også bytte til et skybasert økonomistyringssystem! Hvorfor det ...?

Jo, fordi dere gjør noe mer enn bare å bytte økonomisystem. Dere tar et valg: “Vi skal være med i framtiden!”

Velger dere å fortsette med et jordbasert system, “on prem”, så får det noen begrensninger. Joda, dere kan få på plass lokale integrasjoner. Men det er litt skummelt, for en dag må dere installere en oppdatering. Og da er dere fort ute i gjørma og stamper,  med løpende konsulenttimer og galopperende utgifter.

Med et skybasert system får du løpende oppgraderinger og vedlikehold “on the fly”! Du trenger ikke å tenke på arkitekturen bak integrasjonene; det ligger der, og det FUNGERER. Dette gir deg forutsigbarhet med hensyn til kostnader og fremtidige behov.

 

Vil du være konkurransedyktig i framtiden?

I dag er det å velge et skybasert system mer eller mindre en selvfølge for bedrifter som satser på å være konkurranse- og levedyktige i en tid da alt digitaliseres og IT flyttes ut i skyen.

Tviholder du på dine jordbaserte systemer, frasier du deg i realiteten muligheten til å utnytte all den nye funksjonaliteten som nå kommer for fullt fremover.

I kappløpet om framtidens markeder og målgrupper havner du dermed bak de av konkurrentene dine som tar i bruk skyløsninger. 

Som teknologiselskapet Cloud Technology Partners sier det: “Bedriftene som omfavner skybaserte løsninger, får en så stor innovasjonskraft at bedriftene som sitter på gjerdet, blir lagt i støvet. Forretningssmidighet er den nye valutaen.”

New call-to-action

 

Ole Jørgen Aarvik

Ole Jørgen Aarvik

Ole Jørgen Aarvik er VP Customer Success i View Software. Han er utdannet sivilingeniør innen Marin Teknikk fra NTNU, og er sertifisert Europeisk vedlikeholdsekspert (World Class Maintenance, EFMNS). Siden 2008 har Ole Jørgen jobbet med vedlikeholdsstyring for ulike aktører innen olje og gass, maritim og norsk landbasert industri. Han har et brennende engasjement for vedlikeholdsfaget, og har reist Norge på langs og på tvers med teatralsk innlevelse, for å spre budskapet om viktigheten av god vedlikeholdsledelse.

Følg bloggen vår


Våre dedikerte ansatte skriver fagblogger verdt en gjennomlesning. Følg bloggen for en sniktitt på framtiden!

Andre ville også lese om


Ørn acquires Rapal to become market leader in Finland – adds 250 customers to its portfolio

25. jun 2021 - Ørn Software

Ørn acquires Rapal to become market leader in Finland – adds 250 customers to its portfolio

Image from left: M&A Manager Christopher Solberg and CEO Sten-Roger Karlsen welcome Rapal to the Ørn Software..

Ørn acquires Landax, adding NOK 21 million of ARR and 540 new customers

21. mai 2021 - Ørn Software

Ørn acquires Landax, adding NOK 21 million of ARR and 540 new customers

Ørn Software has signed an agreement to acquire the Norwegian Quality Management Software-as-a-Service (SaaS)..

Ørn Software goes public after raising NOK 250 millions to drive consolidation

29. mar 2021 - Ørn Software

Ørn Software goes public after raising NOK 250 millions to drive consolidation

Core investor Viking Venture’s fourth IPO in 9 months – raising in total 3.3 bn to its portfolio companies..