<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=408005879692451&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Fordelene ved et skybasert vedlikeholdssystem

14. okt 2020 skrev Ole Jørgen Aarvik dette innlegget i Industrielt vedlikehold, Alle blogginnlegg

3 minutter lesetid

Fordelene ved et skybasert vedlikeholdssystem

Hender det at du sjekker nettbanken på mobilen når du står i butikken?

Eller at du er innom Facebook når du sitter fast i rushtrafikken på vei fra jobb? Kanskje du til og med rekker å fyre av gårde en e-post eller et par snapper i samme slengen?

I så fall er du allerede en dreven bruker av skytjenester i hverdagen!

La oss ta en titt på noen av de største fordelene du får ved ta i bruk et skybasert vedlikeholdssystem:

 

Du kan jobbe fra hvor som helst

Med et skybasert vedlikeholdssystem trenger du kun internettforbindelse for å jobbe, og det vil si at du kan bruke systemet fra hvor som helst i verden, så lenge du har PC, mobil eller nettbrett for hånden.

Gevinsten? Du får en mer fleksibel jobbhverdag og kan legge opp arbeidsdagen mer etter eget behov – uten at det går ut over produktiviteten.

En nettskyløsning er veldig praktisk for arbeidere som er ute i felt store deler av dagen!

 

Du får kontinuerlig oppgradering, feilretting og vedlikehold

Et skybasert vedlikeholdssystem gjør at du ikke må ha maskinvarepark og lokale servere installert. Skyleverandøren tar seg av alle oppgraderinger, sikkerhet og alt av vedlikehold, uten nevneverdig nedetid. Dessuten får du kontinuerlig levert feilrettinger og ny funksjonalitet, noe som holder løsningen oppdatert og i drift til enhver tid.

Med andre ord trenger dere ikke å ansette IT-personell – leverandøren blir IT-avdelingen dere ikke har selv. Dette gir besparelser og gjør hverdagen mye mer produktiv!

 

Du slipper store oppstartsinvesteringer

Med et skybasert vedlikeholdssystem trenger du ikke å investere i maskinpark og utrulling av programvare internt. Du betaler bare en månedlig abonnementsavgift, i et pay-as-you-go-system. Ressursbruken blir målt, kontrollert og rapportert, og kostnadene er gjennomsiktige for både deg og leverandøren av tjenesten.

I tillegg slipper dere å måtte tenke på servere, oppgradering, backup, osv., da leverandøren tar seg av dette (noe som passer ypperlig for mindre bedrifter).

Les også: Vedlikeholdsstyring i skyen

 

Du får høyere IT-sikkerhet

Mobil og nettbrett er blitt viktige arbeidsverktøy i en stadig mer digital hverdag, og derfor er det et alvorlig problem når disse enhetene havner på avveie eller blir stjålet. Virksomhetskritiske data i feil hender, det er et marerittscenario for enhver bedrift!

Med et skybasert vedlikeholdssystem ligger dataene dine trygt lagret i skyen, nærmere bestemt i noen av de sikreste datasentrene på kloden. Alle dine opplastede dokumenter og databaser blir sikkerhetskopiert og replisert til to geografiske steder – i tillegg til to separate bygg innenfor den samme lokasjonen. Dette er et betydelig høyere sikkerhetsnivå enn de aller fleste bedrifter kan varte opp med!

Dessuten får du løpende sikkerhetsoppdateringer og andre programvareoppdateringer som en del av leveransen. Mange bedrifter mangler gode rutiner for dette selv.

 

Du blir mer konkurransedyktig

Ved å bruke et skybasert vedlikeholdssystem og ekstern IT-drift får du tilgang til det aller siste av brukervennlige løsninger og tjenester. Dette betyr at du vil kunne “hive deg rundt” og utvikle deg raskere enn større og mer etablerte konkurrenter i bransjen!

Ikke bare sparer du penger og er beskyttet av høy kompetanse og oppdatert teknologi – du får også tilgang til en ekspertise som gjør at du får mer tid til å videreutvikle bedriften din og innovere mer!

oversikt over maskiner og utstyr sjekkliste

 

Ole Jørgen Aarvik

Ole Jørgen Aarvik

Ole Jørgen Aarvik er VP Customer Success i View Software. Han er utdannet sivilingeniør innen Marin Teknikk fra NTNU, og er sertifisert Europeisk vedlikeholdsekspert (World Class Maintenance, EFMNS). Siden 2008 har Ole Jørgen jobbet med vedlikeholdsstyring for ulike aktører innen olje og gass, maritim og norsk landbasert industri. Han har et brennende engasjement for vedlikeholdsfaget, og har reist Norge på langs og på tvers med teatralsk innlevelse, for å spre budskapet om viktigheten av god vedlikeholdsledelse.

Følg bloggen vår


Våre dedikerte ansatte skriver fagblogger verdt en gjennomlesning. Følg bloggen for en sniktitt på framtiden!

Andre ville også lese om


Ørn acquires Rapal to become market leader in Finland – adds 250 customers to its portfolio

25. jun 2021 - Ørn Software

Ørn acquires Rapal to become market leader in Finland – adds 250 customers to its portfolio

Image from left: M&A Manager Christopher Solberg and CEO Sten-Roger Karlsen welcome Rapal to the Ørn Software..

Ørn acquires Landax, adding NOK 21 million of ARR and 540 new customers

21. mai 2021 - Ørn Software

Ørn acquires Landax, adding NOK 21 million of ARR and 540 new customers

Ørn Software has signed an agreement to acquire the Norwegian Quality Management Software-as-a-Service (SaaS)..

Ørn Software goes public after raising NOK 250 millions to drive consolidation

29. mar 2021 - Ørn Software

Ørn Software goes public after raising NOK 250 millions to drive consolidation

Core investor Viking Venture’s fourth IPO in 9 months – raising in total 3.3 bn to its portfolio companies..