<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=408005879692451&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Gi renholderen din en klem i dag - 2. desember!

Gi renholderen din en klem i dag - 2. desember!

Eiendomsforvaltning

Nora Johanne Klungseth

I dag feires renholderen over hele landet. Hvorfor? Jo, i dag, Mandag 2.desember 2019, er det «Renholdernes dag»! Stor grunn til å feire!

Grip muligheten til å gi en klem, og slå av en prat, med renholderen din

Renholdernes dag setter fokus på renholderen og den viktige jobben som gjøres!

Få yrkesgrupper forvalter så mange kvadratmeter eiendom som renholderen. Godt renhold er en forutsetning for trivelige, helsemessige omgivelser og for godt vedlikehold. Om man ikke vet hva man gjør, kan renhold være meget kostbart og resultere i store utgifter til vedlikehold og utvikling av arealer. Godt renhold er derfor viktig. Godt renhold reduserer også organisasjoners sykefravær. Risikoen for eksempelvis forkjølelse reduseres betraktelig i det renholderne har fjernet virus og bakterier fra overflatene rundt deg. Dagen i dag, «Renholdernes dag», setter fokus på renholdere og den viktige jobben de gjør.

 

Det finnes to dager hvor renholdere feires: International Justice day og Renholdernes dag

Hvert år feires Renholdernes dag første mandag i desember, mens International Justice day feires i juni hvert år på samme dato - 15.juni. Internasjonalt er «International Justice day for Cleaners and security guard» kanskje den mest kjente dagen. Den markeringen startet for snart 30 år siden. Mer om det ved en senere anledning.

Hvordan feires renholdernes dag?

Over det ganske land feires renholdernes dag på ulikt vis – både små og store events sees. Mest vanlig er kanskje kake og kaffe i lunsjen. Andre samler renholderne litt utpå dagen og lager kalas hvor hver medarbeider tar med en rett fra sitt hjemland – slik får hver og en vist frem litt av sin kultur. Av og til suppleres dette også med et underholdningsinnlegg fra sin nasjon – f.eks. magedans og hallingkast. Enkelte organisasjoner feirer med store markeringer, fin middag, festtaler, kaker og prisutdelinger som «Årets renholder». Og noen trykker opp t-skjorter, med påskrift om renholdernes dag, som de deler ut til renholderne og som blir til en del av uniformen deres i desember tider. Fortell oss, hvordan feirer dere renholdernes dag?

I kommentarfeltet under er du velkommen til å dele hvordan du og din organisasjon markerer renholdernes dag.

 

vi feirer

Hovedbilde: Photo by Bart LaRue on Unsplash

Artikkelbilde: Photo by Brooke Lark on Unsplash

Subscribe to our blog!

Share your email so Ørn can send you guides and industry news.