<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=408005879692451&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Kjempefond går tungt inn i View Software

Kjempefond går tungt inn i View Software

Alle blogginnlegg

View Software

Det nordiske venturefondet Viking Venture som har gjennomført et 40-talls investeringer siden 2001, og som har 1,5 milliarder kroner under forvaltning, har nå gått tungt inn på eiersiden i mosseselska

View Software, tidligere Dash Software, har skapt seg en sterk posisjon innen programvare for vedlikehold av bygg, maskiner og rullende materiell. Selskapet har også programvare for produksjonsstyring.

Felles for selskapets 480 kunder er et ønske om bedre oversikt knyttet til produksjon, eiendeler og teknisk utstyr, skriver selskapet om seg selv.

Har latt seg imponere

– Vi er imponert over kvaliteten på teamet, produktet og kundene. View er meget godt posisjonert for videre ekspansjon i Norge og Norden, sier Joar Welde, partner i Viking Venture og nyvalgt styreleder i View Software som fredag var til stede i Moss for å fortelle nærmere om investeringen i selskapet.

Viking Venture har nå puttet inn et ukjent antall millioner inn i View Software, og sitter nå som eier av 49 prosent av aksjene i selskapet. I fjor gikk Viking Venture inn i mosseselskapet Skooler.

Gir nytt løft

– View er svært tilfreds med å ha fått Viking Venture inn på eiersiden. Viking Venture har gjennom flere år vist en fantastisk evne til å løfte og utvikle selskaper. En kunnskapsrik og erfaren partner som Viking Venture er viktig for at View skal kunne ta ut sitt internasjonale potensial, sier adm.dir. Pål Einar Berntsen i View Software

Widar Salbuvik, som har vært aksjonær i View Software i en årrekke, øker samtidig sin investering i selskapet.

– De siste årene har vi opplevd en sterk vekst kombinert med en modning av selskapet. Dette gjør det naturlig å trekke inn en aktiv eier som Viking Venture. Vi har store forventninger til det videre samarbeidet, sier Salbuvik i en pressemelding.

I 2016 omsatte View Software for 46 millioner kroner med et tilhørende driftsresultat før avskrivninger på 10,5 millioner kroner.

 

Artikkelen er hentet fra Moss Avis

Subscribe to our blog!

Share your email so Ørn can send you guides and industry news.