<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=408005879692451&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Slik leier du ut flere boliger

Slik leier du ut flere boliger

Eiendomsforvaltning

Christian Sommerseth

En digital forvaltningsløsning gir deg en god plattform for å nå ut til flest mulig potensielle leietakere.

For å ha høyest mulig belegg på boligene du forvalter, må du nå flest mulig potensielle leietakere. Derfor må du annonsere i de kanalene der du i dag finner de som leter etter bolig – og det er på nett.

Når du skal lage annonsen, kan det være smart å følge noen enkle kjøreregler for å gjøre boligen mest mulig interessant for potensielle leietakere.

Her får du noen gode råd og tips til å utforme bilder og annonsetekst slik at de presenterer utleieboligen på en attraktiv måte.

 

Bildene i annonsen

Når du skal presentere boligen du har til utleie, må du bruke gode bilder i annonseringen. Bildene du tar av boligen, skal gi potensielle leietakere et helhetlig og korrekt inntrykk av hvordan boligen ser ut.

Gode bilder er avgjørende for førsteinntrykket, og hvor mange interessenter som kommer på visning. En lite innbydende presentasjon kan fort få motsatt effekt.

 

Hva skal du ta bilde av?

Du trenger ikke å legge vekt på detaljbilder av fruktfat, den flotte peisovnen i stuen og kjøkkenhåndklær som henger fint dandert over servantkranen. Slike stemningsskapende interiørdetaljer kan være et pluss, men det viktigste er at du tar lyse, naturlige bilder som viser et ryddig hjem og boligens kvaliteter.

I tillegg er det viktig få frem faktorer som utsikt, solforhold, balkong, terrasser og uteområder.

Ikke glem selve bildekvaliteten! Mange legger ut bilder som er tatt i dårlig lys og med lav oppløsning. Det gir ikke et innbydende inntrykk av boligen.

 

Bruke vidvinkel?

Hvis du noen gang har solgt en bolig og hatt en fotograf på besøk i forkant, vet du sikkert at de har sine egne triks for å vise boligen på best mulig måte. Bruk av vidvinkel kan føre til at man manipulerer leiligheten til å se større ut enn den er i virkeligheten, og det også kan skape ubalanse mellom bilder og forventninger. Vær bevisst i bruken av vidvinkel.

Samtidig gir vidvinkelbilder et godt inntrykk av de ulike rommene og planløsningen, så her må du finne en løsning som gir et sannferdig bilde totalt sett.

 

Klargjør for fotografering

Skal du drive profesjonelt, må du vise at du også tar annonseringen på alvor. Mange benytter boligstylist. Dette er flinke folk som vet å få mest mulig ut av boligen, og som i forkant av fotografering gjennomgår den med et profesjonelt blikk.

Hent gjerne inspirasjon fra andre fine salgsannonser. Det er fullt mulig å ta noen enkle grep for å skape det riktige inntrykket og få folk til å føle: Her har jeg lyst til å bo!

 

Teksten i annonsen

Bruk tid på å skrive en god tekst. Den trenger ikke være for lang, men bør inneholde viktig info om nabolaget, avstand til butikk, kollektivtilbud, eventuell parkeringsplass, og dessuten hvilke servicetilbud utleier tilbyr - f.eks. vaktmestertjeneste, brøyting og strøing, osv.

I tillegg må du informere om hvor mange rom utleieboligen har, og hvor stor den er, altså antall kvm.

Sørg for å presentere deg som utleier. Eksempelvis “X antall boliger for utleie”. Vis gjerne til fornøyde leietakere, at dere tilbyr digital leiekontrakt og mulighet til forlenging av kontrakt, osv. Det er viktig at interessenter får et helhetlig inntrykk av hvem du er, og hva du tilbyr.

 

Les også: Slik gir digitalisering av boligforvaltning bedre oversikt

 

Bruk riktig annonseløsning

Annonseløsningen du velger, kan gjerne omfatte kjente aktører i markedet i tillegg til hjemmeside og sosiale medier. Da treffer du bredt, men samtidig får du spisset annonseringen, ved at fornøyde naboer og lignende deler annonsen.

Tar du i bruk en komplett forvaltningsløsning fra en anerkjent leverandør, får du en egen annonseplattform som kan kombineres med hjemmesiden din. En god annonseplattform kommer som en whitelabel-løsning, det vil si at du kan skreddersy innhold og markedsføringsmateriell med din egen logo og visuelle profil.

 

New call-to-action

 

Subscribe to our blog!

Share your email so Ørn can send you guides and industry news.