<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=408005879692451&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
glava_testimonials_top

Med Maintenance ser vi problemene før de oppstår

Se hvordan Glava Isolasjon bruker Maintenance

“Maintenance er viktig for at Glava kan holde maskinene i gang"

Glava Isolasjon
Stiftet: 1935
Antall ansatte: 500+
Fabrikker: 3

For snart 90 år siden så dette norske industrieventyret dagens lys. Sannsynligheten er stor for at du bor i et hus med Glava Isolasjon i veggene, for hver eneste dag rulles det ut 110 tonn glassull på fabrikken i Askim. - For å klare det, må vi se problemene før de oppstår, forteller formann Ole Jørgen.

Bærekraftig og grønt produkt

– Her produserer vi Glava, som er glassull. Det inneholder mye returglass og er et bærekraftig og grønt produkt. Ordene kommer fra Ole Jørgen Henriksen. Han startet på gulvet i Glava som lærling i 1992 og har gått gradene hos hjørnesteinsbedriften. – Jeg begynner å bli rutinert, ler Ole Jørgen.

Isolasjon for 2,4 milliarder

Den blide østfoldingen er en av 500 ansatte i Glava. Helt siden 1935 har selskapet produsert glassull, eller glassvatt som det het den gangen. Nå omsetter Glava, som leverer en lang rekke bærekraftige og innovative isolasjonsprodukter og byggevarer til norsk byggeindustri, for 2,4 milliarder kroner.

Foruten Glava Isolasjon favner Glava-familien om merkevarene Weber og Gyproc.

– Her i Askim produserer vi cirka 110 tonn glassull i døgnet. Det er veldig mye å passe på. Det aller viktigste er forebyggende vedlikehold, å oppdage ting før de skjer. Det sparer oss for mye nedetid.

I tillegg har vi jo selvsagt planlagte stopper og servicer, der vi går over maskinene for å sikre så lang levetid på utstyret som mulig, forklarer Ole Jørgen og viser oss videre rundt i den tradisjonsrike bedriften:

– Nå er vi inne på det mekaniske verkstedet. Her fikser vi det aller meste.

Ole Jørgen Henriksen, formann

“Nå har vi har full kontroll på alle servicene og får mye mindre nedetid. Før vi fikk gode systemer hadde vi jo bare gule, manuelle lapper. Nå er det veldig mye lettere.”

Full oversikt over maskinparken

Maintenance fra Ørn Software er et brukervennlig system for industrielt vedlikehold.Det er et standardisert system som er enkelt å implementere og gir komplett oversikt over hele maskinparken.

Nettopp derfor er Maintenance viktig for at Glava kan holde maskinene i gang, og at kundene får all isolasjonen de har bestilt i tide.

– I verktøyet Maintenance ligger det inne rutiner for alle servicer i faste intervaller. Og i tillegg legger vi inn andre arbeidsordrer som haster litt mer.

Maintenance er et veldig fint verktøy for oss, sier formannen.

glava_testimonials_full_width

Jeg begynner å bli rutinert, ler Ole Jørgen

Full kontroll

Mye har endret seg siden han hadde første arbeidsdag som lærling for snart 30 år siden.

– Nå har vi har full kontroll på alle servicene og får mye mindre nedetid. Før vi fikk gode systemer hadde vi jo bare gule, manuelle lapper. Nå er det veldig mye lettere. Akkurat det gjør arbeidsdagen effektiv, slik at tiden kan brukes på å produsere mest mulig glassull:

– Det er jo deilig, det. Og salget går så det suser og alt er helt topp, ler Ole Jørgen.

Klar for å ta det neste steget?

Kom i kontakt
Nicolas Iannone
Icon
Nicolas Iannone
VP Sales
+47 959 35 654